Військові спростували захоплення росіянами села Бердичі на Донеччині

Військові спростували захоплення росіянами села Бердичі на Донеччині

Укрінформ
Інформація про начебто захоплення російськими окупаційними військами села Бердичі не відповідає дійсності. Водночас на Донеччині ворог веде запеклі бої, змінив тактику та застосовує проти українських захисників отруйні речовини.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

«Я хочу наголосити, що інформація про його (село Бердичі – ред.) окупацію московитами не відповідає дійсності. Її розганяють в тому числі російські іпсошні канали, які закамуфльовані під українські. Я закликаю довіряти офіційним джерелам інформації», - наголосив Лиховій.

Він зазначив, що на Донеччині відбуваються запеклі бої і ворог змінює свою тактику.

«Якщо раніше ми говорили, що росіяни атакують малими штурмовими групами кількістю до відділення, то після Авдіївки, де він зазнав значних втрат, ворог перегрупувався, отримав підсилення, приїхали підрозділи десь з російської глибинки, регулярна армія. Там, на Авдіївському напрямку, конкретно діють одразу п’ять мотострілецьких бригад і росіяни там ведуть наступальні дії більшим чисельним складом. Наприклад, сьогодні зранку на село Бердичі була атака двома танками, трьома БМП, в яких уже сиділи екіпажі, і на броні їхали люди, плюс пішки йшли загальною чисельністю до 100 російських окупантів», - розповів речник, додавши, що Сили оборони відбивають атаки ворога.

Лиховій додав, що наразі ворог, на жаль, має перевагу в артилерії, в особовому складі, в фпв дронах. Крім того, на Новопавлівському напрямку російські окупанти вдаються до використання отруйних речовин.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу знищили 339 ворожих дронів

«Ворог досить активно порушує конвенцію про заборону використання хімічної зброї якщо можна її так спрощено назвати, застосовуючи плюс до артилерійських обстрілів і до FPV ударів, скиди з квадрокоптерів отруйних речовин, гранат із речовиною, яка називається хлорпікрин і має задушливо-сльозогінну дію. Тобто ще й такий арсенал озброєння ворог задіює», - розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії з 24 лютого 2022 року по 29 лютого 2024 року становлять близько 413 тисяч 760 осіб, зокрема 1150 - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-