Кількість вражає: Ігнат розповів, як втрата 10 літаків вплинула на авіацію росіян

Кількість вражає: Ігнат розповів, як втрата 10 літаків вплинула на авіацію росіян

Укрінформ
Після того, як Сили оборони України за 10 днів збили 10 російських літаків, російські льотчики вже не ризикують наближатися до кордонів нашої країни, як це було раніше.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дійсно завдяки спланованій операції, успішній операції Сил оборони, під керівництвом командувача Повітряних сил, було збито таку от кількість літаків, яка дійсно вражає. Особливо А-50, особливо А-50У, що є повітряним радаром, літаком дальнього радіолокаційного виявлення, який допомагає відстежувати радіолокаціну обстановку вглиб нашої країни. Безумовно, це зменшить спроможності ворога. І ворог, скажемо так, не буде деякий час використовувати свою авіацію близько до лінії бойових зіткнень та наших кордонів, хоча продовжує це робити, але наближаються російські льотчики вже не так близько, як це було раніше», - сказав Ігнат.

Коментуючи збиття українськими Силами оборони літака А-50, Ігнат зауважив, що «вже третя доба, як його не видно в повітряному просторі».

Читайте також: Ігнат: Ворог активізував повітряну розвідку, по всій лінії фронту - рекордна кількість дронів

Як повідомлялося, Повітряні сили Збройних сил України за 10 днів збили 10 російських військових літаків, серед них - дев'ять винищувачів-бомбардувальників російських ВПС Су-34 і Су-35.

23 лютого Сили оборони повідомили про збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50. Літак збили за допомогою ЗРК С-200. Це третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 та Іл-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-