Американські інспектори провели ще дві перевірки переданої Україні зброї

Американські інспектори провели ще дві перевірки переданої Україні зброї

Фото
Укрінформ
Представники Служби внутрішнього аудиту Міноборони разом з інспекторами зі США провели ще дві спільні інспекції озброєння, наданого Україні американськими партнерами.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

«Представники Служби внутрішнього аудиту Міноборони, Збройних сил України та американські інспектори провели ще дві спільні інспекції зброї, переданої американськими партнерами. Безпосередньо у місцях зберігання зброї вони перевірили ключові параметри: відповідність серійним номерам, технічний стан, умови належного зберігання озброєння (безпека та охорона)», - поінформували у МОУ.

Зазначається, що загалом від початку 2024 року проведено три командні інспекції згідно з Планом спільних фізичних перевірок, узгодженим раніше. Під час моніторингу зауважень з боку американської сторони не було.

«Ми хочемо, щоб кожен крок щодо поводження з наданою зброєю був прозорим і зрозумілим. Це означає, що Міноборони стежить за тим, як зброя обліковується, зберігається та використовується, а висновки за підсумками спільних інспекцій ретельно опрацьовуються. Крім того, результати та досвід, набутий під час спільного інспектування, вже використовуються для розробки інструкції, яка регулюватиме залучення, отримання, облік та використання міжнародної військової допомоги для Сил оборони від усіх іноземних партнерів», — зазначив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Читайте також: Костін зустрівся з Брінк та американськими інспекторами

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого віцепрезидент США Камала Гарріс заявила на Мюнхенській конференції з безпеки, що Сполучені Штати разом із союзниками продовжуватимуть надавати Україні необхідне озброєння і ресурси, щоб відстояти свободу і демократію.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-