Росіяни вже кілька днів не використовують літаки А-50 - Ігнат

Росіяни вже кілька днів не використовують літаки А-50 - Ігнат

Укрінформ
Інтенсивність використання росіянами літаків-розвідників А-50 наразі знизилась.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Знизилась інтенсивність використання літаків А-50. Кілька днів їх немає. Не прийняли вони такого рішення відправляти ще і ще літаки. Як кажуть, у них доволі небагато такої спеціальної техніки є на озброєнні… Один, ви знаєте, був пошкоджений в Білорусі. Не знаю, які там відновлення, може взяли зняли з іншого запчастини поставили шляхом донорства, це така поширена практика в усьому світі. Ну і ті два знищені - це ворог уже замислився чи варто ризикувати далі, використовуючи літаки дальнього радіолокаційного виявлення», - зазначив Ігнат.

Читайте також: Ворог намагається замінити знищений А-50 розвідувальними дронами - Гуменюк

Він додав, що ворог робить висновки та усвідомлює, що може бути знищений.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Сили оборони Україниповідомили про збиття уже другого літака далекого радіолокаційного виявлення А-50. Літак збили за допомогою ЗРК С-200. Це вже третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 та Іл-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-