Ворог намагається замінити знищений А-50 розвідувальними дронами - Гуменюк

Ворог намагається замінити знищений А-50 розвідувальними дронами - Гуменюк

Укрінформ
Росіяни шукають альтернативи для збитого літака далекого радіолокаційного виявлення А-50, збільшили активність розвідувальних дронів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Вони зараз намагаються максимально замістити той А-50, що почив непланово у росіян. Зараз активність ворожих розвідувальних дронів надзвичайно висока в нашій зоні відповідальності", - сказала Гуменюк.

Вона повідомила, що за минулу добу понад сто дронів подібного типу було зафіксовано вздовж лінії бойового зіткнення і на глибші регіони.

"Вони намагаються збирати ту інформацію, яку вже більше не передасть А-50. І саме через це ми бачимо неспецифічну активність тактичної авіації, яка більше тримається у віддалені в акваторії Чорного моря, також концентруючи свої зусилля на зборі відповідних оперативних даних", - зазначила Гуменюк.

За її словами, Силам оборони на лівому березі Дніпра на Херсонщині вдається досягати успішних результатів у знищенні живої сили і техніки ворога. "В результаті контрбатарейної боротьби з опорою на рух спротиву і партизанський рух маємо прямі влучання в ті місця, де ворог концентрує свої резерви, які в майбутньому планував використовувати на лінії бойового зіткнення", - розповіла речниця.

Читайте також: На півдні ворог не збільшує ударні групи, але ротації проводить постійно - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Сили оборони збили унікальний розвідувальний російський літак А-50. За даними української розвідки, збито нову модернізовану версію літака, його вартість становила 350 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-