Пам’яті спортсмена Богдана Козака

Пам’яті спортсмена Богдана Козака

Хвилина мовчання
Укрінформ
Хлопець воював на Авдіївському напрямку в лавах Третьої штурмової

Богдан Козак був вихованцем Клубу ігрових видів спорту у Львові. Він займався футзалом і мав амбітні плани у цьому виді спорту. Зокрема, був призером чемпіонату і Кубка України.

Проте усім планам збутися не судилося. Хлопець підписав контракт з Третьою окремою штурмовою бригадою і вирішив стати на захист України. Він пройшов навчання в Іспанії й приєднався до побратимів під час операції в Авдіївці. Саме там Богдан загинув, захищаючи місто і своїх побратимів.

«Неоціненна втрата: загинув спортсмен Богдан Козак. До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну юнак займався футзалом в КІВСу, де разом зі своїм тренером Юрієм Шукатою мав великі спортивні плани на майбутнє. Але війна внесла свої корективи у життя молодого спортсмена, він підписав контракт з окремою бригадою Сухопутних військ ЗСУ та став на захист нашої держави, своїх рідних, усіх українців», - написали на сайті Національного олімпійського комітету України.

Про сумну звістку повідомили і на сторінці школи, де навчався Богдан. Загибель хлопця стала чорною звісткою фактично для усієї Львівщини.

Прощання із військовим відбулося 15 лютого у його рідному місті. Героя поховали на Личаківському кладовищі.

«Сьогодні суспільство прощалося з 19-річним Богданом. Богдан Козак народився у Львові. Зовсім юний, він віддав життя заради нас всіх, українців! Я випадково опинилася на похороні. Знаєте, увійшовши в церкву, де прощалися з Богданом, я побачила дуже багато людей! Памʼятаєте похорон Кузьми Скрябіна? Памʼятаєте, скільки було людей? Так от, з цим хлопцем прийшла попрощатися неймовірна кількість людей! Просто переповнена церква! Під час молитви я не побачила жодних не заплаканих очей! Всі плакали й віддавали пошану! Так, ми горюємо кожного разу, коли бачимо, як йдуть найкращі, кожного разу, як гинуть невинні», - написала жителька Львова Наталя Головко.

Вічна слава і шана Воїну!

Фото: СЗШ 27 імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, Львівське вище професійне училище харчових технологій, Фейсбук-сторінка Наталья Головко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-