Досвід України стане фундаментом створення нової світової архітектури безпеки - Умєров

Досвід України стане фундаментом створення нової світової архітектури безпеки - Умєров

Укрінформ
Війна Росії проти України сьогодні – це найбільша війна з часів Другої світової. Сьогодні Україна є єдиною країною, яка має унікальні знання про особливості ведення війни з російською армією, і наш досвід стане фундаментом створення нової світової архітектури безпеки.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми говоримо про війну. Війна Росії проти України сьогодні – це найбільша війна з часів Другої світової війни. Маємо лінію фронту протяжністю 3200 км, маємо інтенсивні бойові дії на лінії фронту протяжністю 1200 км. І сьогодні Україна - єдина країна, яка не тільки має безпрецедентний досвід використання світового озброєння на полі бою, а Україна є єдиною країною, яка має унікальне знання про особливості ведення війни російською армією на полі бою. Ми розуміємо їхні тактики стратегії, знаємо їхні сильні та слабкі сторони. Ми збираємо досвід з поля бою, проводимо аналіз, розробляємо рекомендації виробникам», - наголосив Умєров.

Він зазначив, що саме в Україні відстань від конструкторського бюро до бойового застосування на полі бою є найкоротшою в світі.

Міністр також нагадав, що на останньому засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони ухвалили рішення про створення спільного Центру аналізу підготовки та освіти. Це - перша спільна інституція Альянсу та України.

«Наше знання та досвід стануть фундаментом створення нової світової архітектури безпеки»», - наголосив Умєров.

Читайте також: Ситуація в Авдіївці показала, що Україні потрібна сучасна ППО і посилення фортифікації - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває форум «Україна. Рік 2024». Основні теми форуму — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-