Україна знищила 3605 «Шахедів» із 4637, запущених Росією від початку війни - Ігнат

Україна знищила 3605 «Шахедів» із 4637, запущених Росією від початку війни - Ігнат

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни Росія випустила по Україні 4637 безпілотників типу "Shahed", з яких 3605 знищили Сили оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Вже 4637 на сьогоднішній день безпілотників типу Shahed було випущено по нашій державі. І аж 3605 знищили наші Сили оборони – це і Повітряні сили, і всі Сили оборони, які сьогодні долучаються до збиття «Шахедів». В основному це мобільні вогневі групи на сьогоднішній день, раніше це більше зенітно-ракетні підрозділи справлялись з цією роботою, поки «мобілки» набували своїх спроможностей. Зараз високий відсоток збиття забезпечується передусім мобільними вогневими групами, а також засобами РЕБ», – повідомив Ігнат, додавши, що серед безпілотників є зразки як іранського виробництва, так і російського.

Речник повідомив, що наразі росіяни використовують безпілотники зі швидкістю від 100 км на годину і вище. Що стосується нових модифікацій російських безпілотників, Ігнат зауважив, що ворог експериментуватиме, однак поки що використовуватиме у виробництві двигуни внутрішнього згоряння, а не реактивні.

Читайте також: З F-16 Україна матиме право атакувати військові цілі у Росії - Столтенберг

«Противник буде експериментувати, робити якісь там реактивні двигуни. Наскільки це буде раціонально, ми це проговорювали, що це збільшується вартість його і зменшується бойова частина, він фактично стає ракетою, коли реактивний двигун до такого БПЛА приєднується. Тому противник буде і надалі використовувати звичайні двигуни внутрішнього згоряння, щоб доставляти БПЛА такого типу, як Shahed», – зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі сили ППО знищили 8 із 10 ударних безпілотників типу "Shahed", запущених росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-