Україна за двох умов зможе перейти в контрнаступ у 2025 році - Буданов

Україна за двох умов зможе перейти в контрнаступ у 2025 році - Буданов

Укрінформ
Україна, якщо матиме достатню підтримку партнерів і продовжить тримати оборону цього року, зможе перейти в контрнаступ у 2025 році.

Про це у розмові з журналістами The Wall Street Journal заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов, передає Укрінформ з посиланням на сайт ГУР.

За його словами, після виходу українських сил з Авдіївки ситуація на фронті залишається складною, однак у ворога також є проблеми - росіяни витрачають більше боєприпасів, ніж можуть виготовити, а більшість поставлених торік у війська танків є старими.

Буданов додав, що російська професійна армія була значною мірою знищена в перший рік вторгнення, і тепер ворог кидає в бій непідготовлених призовників.

“Повна окупація Донецької та Луганської областей залишається пріоритетною метою російських військ у 2024 році, але досягти її вони навряд чи зможуть. У них не вистачить сил”, - вважає начальник ГУР.

Коментуючи подальше виснаження РФ та підготовку до контрудару по ослабленій Росії у 2025 році, Буданов наголосив на важливості подальшої підтримки України державами-партнерами.

Читайте також: Ворог атакує — це правда, але ЗСУ ефективно тримають оборону

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, на території України 470-тисячне угруповання російських сухопутних військ.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-