РФ поширює фейки про «причетність» українських спецслужб до вбивства льотчика Кузьмінова - ЦПД

РФ поширює фейки про «причетність» українських спецслужб до вбивства льотчика Кузьмінова - ЦПД

Укрінформ
Кремлівські пропагандисти поширюють фейки щодо вбивства в Іспанії бойового льотчика Максима Кузьмінова, зокрема намагаються переконати, нібито його вбили українські спецслужби.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зауважили в ЦПД, російські ресурси активно поширюють публікацію італійського інтернет-видання Il Corrispondente, пов'язаного з громадянином Італії Амедео Авондетом – політиком і журналістом, який відвідує посольство РФ в Італії й користується підтримкою путінської партії «Єдина Росія».

У грудні 2022 року Авондет відвідав Москву, де зустрічався з депутатами й керівниками державної думи РФ й отримав від них офіційну подяку.

Улітку 2023 року він незаконно відвідував окуповані території України, де працював «спеціальним кореспондентом російської штурмової бригади «Вовки» та носив військову форму загарбників із Z-свастикою.

У своїх публікаціях Авондет виправдовує вторгнення російських військ та закликає уряд Італії не допомагати Україні, а співпрацювати з Кремлем.

Читайте також: Дедалі більше російських військових хочуть співпрацювати з Україною - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, російський пілот Максим Кузьмінов у межах співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони минулого літа перегнав на територію України гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем. Він заявив, що зробив це, усвідомивши несправедливість війни й агресивних дій Росії.

Днями Кузьмінова знайшли мертвим в Іспанії. У ГУР підтвердили його загибель.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зауважив, що Кузьмінову пропонували залишитися в Україні. За його словами, тут льотчик би був захищений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-