Загроза великої війни в Європі не менш реальна, ніж у 1930-х роках - Єрмак

Загроза великої війни в Європі не менш реальна, ніж у 1930-х роках - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак закликав лідерів США допомогти Україні виграти війну проти Росії, адже загроза великої війни в Європі не менш реальна, ніж у 1930-х.

Про це він написав у колонці для The Hill, передає Укрінформ. 

Єрмак зауважив, що хоча ця війна відбувається далеко від берегів США, але провів паралелі з 1938 роком, коли європейські країни намагались через укладання угоди з нацистською Німеччиною зупинити Гітлера від розв'язання війни, але угода не мала ніякого ефекту. Відтак світ занурився у найбільшу війну в історії, у якій брали участь і американські солдати. 

«Сторінки історії ХХІ століття пишуться зараз в Україні. Росія під керівництвом Путіна продемонструвала своє бажання кинути виклик Заходу - спочатку вторгненням у Грузію в 2008 році, потім анексією Криму в 2014 році, а тепер тотальною війною проти України», - йдеться у колонці. 

За словами Єрмака, російська окупація України, яку США і Захід допустили, зробила світ менш безпечним для Ізраїлю, країн Балтії та американських військ за кордоном. І як наприкінці 1930-х років, те, що відбувається нині в Україні, не обмежиться Європою, а матиме довготривалі наслідки для США та їхніх союзників по всьому світу.

«Ми не знаємо, як довго триватиме ця війна, або коли і як вона закінчиться. Але ми знаємо, що це не вибір між війною і миром, бо якщо агресор переможе, миру не буде. Якщо Росія переможе Україну, це буде не просто перемога російської диктатури, а перша перемога її коаліції диктаторів. А що роблять переможці з перемогою? Вони йдуть далі», - пише Єрмак, додаючи, що такий варіант розвитку подій не обов'язково має бути історією XXI століття.

Читайте також: Кожен виготовлений патрон у Європі повинен надходити в Україну - Кулеба

Єрмак підкреслив, що за підтримки США Україна може не лише виграти цю війну, але й продемонструвати супротивникам Америки, що США та їхні союзники по всьому світу не здригнуться перед обличчям агресії. 

«Україна вірить у силу США та їхніх батьків-засновників, які забезпечать, щоб полум'я свободи осяяло не лише американські береги, але й їхніх союзників по всьому світу. Будь ласка, Америко, не підведи нас», - закликав Андрій Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-