Росія знизила темп наступу під Авдіївкою - ISW

Росія знизила темп наступу під Авдіївкою - ISW

Укрінформ
Темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення міста.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики посилаються на заяву речника Таврійського угруповання українських військ Дмитра Лиховія від 19 лютого про те, що кількість російських обстрілів та авіаційна активність на Авдіївському напрямку значно зменшилася. За його словами, російські війська наразі перегруповуються та проводять зачистку Авдіївки.

Зазначається також, що українські Сили оборони відійшли на нову лінію оборони, заздалегідь підготовану і укріплену на "кількох рівнях".

У звіті припускають, що російським військам, ймовірно, доведеться витримати оперативну паузу перед відновленням значних наступальних операцій на Авдіївському напрямку або перекинути додаткові підкріплення з інших ділянок фронту в цей район. Росіяни мають резерви для такого підкріплення на інших ділянках фронту, але наразі ISW не помітила жодних ознак того, що російське командування перекидає ці резерви до Авдіївки. Лиховій та речник Сухопутних військ ЗСУ Ілля Євлаш, навпаки, заявляють, що російське командування, ймовірно, найближчим часом перекине російські сили, накопичені навколо Авдіївки, на інші, невизначені ділянки фронту. Євлаш заявив, що російським військам, ймовірно, знадобиться щонайменше тиждень, щоб перекинути підрозділи з Авдіївки для участі в боях на невизначених ділянках фронту.

«ISW поки що не помітила жодних ознак того, як російські війська вирішать розподілити особові сили, які зараз перебувають у районі Авдіївки», - зазначають аналітики.

Своєю чергою у британській розвідці вважають, що, ймовірно, російським військам бракує боєздатності, аби негайно скористатися захопленням Авдіївки, і їм знадобиться час на відпочинок та переозброєння.

«У найближчі тижні Росія, ймовірно, намагатиметься поступово розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки», – прогнозують у Міноборони Британії.

Читайте також: Розстріл росіянами полонених в Авдіївці: побратими назвали імена п'ятьох загиблих бійців

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку українські військові закріпилися на нових рубежах оборони та успішно відбивають спроби російських загарбників розвинути наступ.

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-