Ігнат - про знищення російських Су-34 і Су-35: Ці літаки закидали КАБами позиції України

Ігнат - про знищення російських Су-34 і Су-35: Ці літаки закидали КАБами позиції України

Укрінформ
Операція зі знищення двох російських винищувачів Су-34 і Су-35 є дуже успішною, бо вони є носіями керованих авіабомб.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Не вперше відбувається падіння літаків такого типу. Про деталі знищення цих бомбардувальників ми не будемо поки що розповідати. Але це те, що потрібно нам. Адже протягом останніх днів ці літаки закидали керованими авіабомбами українські позиції, зокрема, і Авдіївський плацдарм», - розповів Ігнат.

За його словами, противник спочатку використовував керовані авіабомби поодиноко на Херсонському напрямку в Бериславському районі. Зараз ворог може запускати таких бомб уже до сотні на добу.

«Боротися з керованими авіабомбами можна лише таким чином: знищуючи носії, бо інакше у нас не вистачить засобів, щоб полювати окремо на такі бомби», - сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1 050 російських загарбників

Він підкреслив, що завдання наших сил – це власне знищувати ворожу авіацію, не давати їм можливості наближатися до наших кордонів, у чому можуть допомогти далекобійні системи. «Чекаємо від зарубіжних партнерів на поповнення таких засобів», - зауважив Ігнат.

При цьому він сказав, що інформації наразі про те, що сталося з пілотами цих літаків, немає. 

Як повідомляв Укрінформ, вранці 17 лютого на східному напрямку підрозділи Повітряних сил Збройних сил України знищили два ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Фото: Facebook / Yuriy Ignat

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-