Російські війська не зможуть швидко просуватись у разі захоплення Авдіївки - ISW

Російські війська не зможуть швидко просуватись у разі захоплення Авдіївки - ISW

Укрінформ
Російські війська у разі захоплення Авдіївки не зможуть швидко просунутися.

Про це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

"Потенційне захоплення Авдіївки РФ не матиме оперативного значення та, найімовірніше, принесе Кремлю лише негайні інформаційні та політичні перемоги", - вважають аналітики.

Зазначається, що війська РФ зазнали дуже великих втрат, їм потрібен тривалий період відновлення та відпочинку.

Російська армія розпочала наступальну операцію з метою захоплення Авдіївки у жовтні 2023 року, кілька місяців здійснювала піхотні штурми та хвилі масових механізованих атак, зазнаючи величезних втрат техніки та особового складу.

Аналітики відзначили, що Сили оборони України побудували добрі оборонні укріплення поблизу населених пунктів навколо Авдіївки, які російські війська також намагаються захопити.

Читайте також: Ситуація в Авдіївці складна, але контрольована - Тарнавський

Найближчі відносно великі населені пункти в цьому районі розташовані щонайменше за 30 кілометрів на захід від Авдіївки. Російські війська не демонструють готовності реалізувати швидке механізоване просування та захопити ці міста та села у найближчій чи навіть середньостроковій перспективі, оцінюють в ISW.

"Російські війська втратили велику кількість живої сили та техніки під час захоплення Авдіївки, тож їм, імовірно, буде потрібен тривалий період відновлення та відпочинку, перш ніж вони спробують здійснити подальші скоординовані наступальні дії в цьому районі", - вважають аналітики.

З огляду на це в ISW припускають, що потенційне захоплення міста щонайбільше створить для РФ умови для подальших "обмежених тактичних здобутків".

Читайте також: Росіяни можуть захопити Авдіївку, якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні - Білий дім

Як повідомлялося, на Авдіївському напрямку Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак загарбників у районах Авдіївки і Ласточкиного. Генштаб ЗСУ заявив, що відбувається "планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках".

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-