Гвинтівки Colt та кулемет PZD: українські штурмовики отримають озброєння відомих у світі виробників

Гвинтівки Colt та кулемет PZD: українські штурмовики отримають озброєння відомих у світі виробників

Укрінформ
Українські штурмовики отримають озброєння - пістолети, кулемети, штурмові та снайперські гвинтівки - відомих у світі виробників.

Про це повідомив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, передає Укрінформ із посиланням на Міноборони.

Від початку лютого Міністерство оборони України оформило свідоцтва про реєстрацію 20 зразків стрілецької зброї іноземного виробництва. Серед них, зокрема, штурмові гвинтівки Colt та кулемет PZD 556, повідомив Гаврилюк.

За його словами, продукція відомих у світі виробників – пістолети, кулемети, штурмові та снайперські гвинтівки відомих світових виробників - компаній Colt, Česká Zbrojovka, DSS, Heckler & Koch GmbH, Browning - підсилять бойові спроможності українських підрозділів.

Читайте також: ППО, дрони та F-16: Умєров повідомив результати засідання «Рамштайну»

Реєстраційні свідоцтва для експлуатації у військах також отримали чотири зразки 40-мм гранатометів виробництва США, Туреччини та Німеччини.

Окрім того, українські захисники отримають чотири типи монокулярів та бінокулярів нічного бачення чеського, американського та французького виробництва.

Отримання реєстраційного свідоцтва для закордонних зразків озброєння та військової техніки дозволяє закуповувати їх та вводити до штатів військових частин, зауважив Гаврилюк.

Як повідомлялось, раніше міністр оборони України Рустем Умєров після зустрічі у форматі «Рамштайн» повідомив, що представники міністерств оборони 15 країн підписали у Брюсселі Угоду про намір щодо створення нової Коаліції спроможностей - інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони.

Фото з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-