Ситуація у Кринках складна, але українські воїни утримують плацдарм - Гуменюк

Ситуація у Кринках складна, але українські воїни утримують плацдарм - Гуменюк

Укрінформ
Ситуація в селі Кринки на Херсонщині, де утримується плацдарм, залишається складною, але українські воїни справляються.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ситуація залишається досить складною, тому що дійсно утримувати плацдарм в умовах постійних штурмів дуже важко. Але наші підрозділи з цим справляються", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що за минулу добу там спостерігалася деяка підвищена активність ворога у порівнянні з попередніми днями. "7 штурмів ворог спробував здійснити, але всі вони були безуспішними. Техніку продовжують економити, тому більше ворог втрачає особового складу", - розповіла Гуменюк.

За її словами, за минулу добу у зоні відповідальності ОК "Південь" відмінусовано 68 окупантів, 7 одиниць крупнокаліберної артилерії і 7 одиниць автобронетанкової техніки. "Тобто це результат і контрбатарейної боротьби, і цих самих штурмів росіян, в яких беруть участь 10-15 людей і потім повертаються з втратами до 70%", - підкреслила вона.

Читайте також: Росіяни за добу випустили по Херсонщині 192 снаряди - один загиблий, п'ятеро поранених

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму. Водночас окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-