Війська РФ взяли на вогневий контроль Дніпро-Бузький лиман: Гуменюк назвала причину

Війська РФ взяли на вогневий контроль Дніпро-Бузький лиман: Гуменюк назвала причину

Укрінформ
Війська Російської Федерації тримають вогневий контроль над акваторією Дніпро-Бузького лиману, випускаючи артилерійські снаряди для унеможливлення поновлення Україною судноплавства на Миколаївському напрямку.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Якщо говорити про загальну ситуацію на суходолі, вона залишається також досить напруженою, тому що ворог не припиняє, на жаль, обстрілів, продовжує терор мирного населення, обстрілює і правобережну Херсонщину», - поінформувала вона.

Речниця зазначила, що ворожі війська також продовжують тримати вогневий контроль над акваторією Дніпро-Бузького лиману, час від часу випускаючи артилерійські снаряди по його акваторії.

За її словами, вони це роблять для того, щоб Україна не змогла поновити судноплавство на Миколаївському напрямку.

«РФ продовжує терор наших позицій і на лівому березі Херсонщини, зокрема там, де плацдарм і закріплення наших підрозділів не дають ворогу спокою. Він продовжує нас випробовувати на міцність. Два ворожі штурми за минулу добу було здійснено», - повідомила Гуменюк.

Речниця підкреслила, що ворог застосовує так звані «м'ясні штурми», оскільки бронетехніку ворог продовжує економити, поки що її не застосовує.

«Втративши дуже багато одиниць на початкових етапах, зрозумівши, що за присутністю наших підрозділів є дуже потужна контрбатарейна боротьба, то вони зупинили використання бронетехніки», - відзначила вона.

Читайте також: Маневрування кораблів РФ від п'яти до семи: Гуменюк розповіла про ситуацію у Чорному морі

Гуменюк також акцентувала на гарних результатах та влучності української контрбатарейної боротьби. Проте зауважила, що Силам оборони досить складно працювати по ворогу, який перебуває на лівому березі Херсонщини, адже армія РФ переховується за мирним населенням.

«Тим не менш, силами оборони Півдня було знищено за минулу добу понад сорок окупантів, три міномети», - додала керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України. За її словами, ЗСУ продовжують нищити запаси боєприпасів окупантів, зокрема, було знищено три польові пункти боєпостачання, два укриття, а також РЕБ.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом минулої доби відбулося 84 бойові зіткнення. Авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-