Арахамія назвав умову для нової хвилі мобілізації

Арахамія назвав умову для нової хвилі мобілізації

Укрінформ
На навчання та забезпечення військовослужбовців ЗСУ потрібні додаткові витрати, тож в умовах обмеженого фінансування без демобілізації нова хвиля мобілізації не відбудеться.

Як передає Укрінформ, таку думку в інтерв'ю східноєвропейському бюро Report висловив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, Україна шукатиме можливості фінансування нової хвилі мобілізації за рахунок внутрішніх джерел, оскільки ситуація із зовнішнім фінансуванням досить складна.

«У нас вистачить ресурсів на два місяці, тому ми почуваємося в безпеці. Щодо фінансування нових хвиль мобілізації, то без демобілізації вона не відбудеться. На оснащення та навчання людей, які беруть участь у мобілізації, будуть потрібні додаткові витрати», - сказав політик.

Читайте також: Арахамія назвав пункти законопроєкту про мобілізацію, які переглянуть до другого читання

Він підкреслив, що у цьому питанні в України є союзники. Під час підготовки до контрнаступу частина з понад 200 тисяч солдатів пройшли навчання у Румунії, Франції, Італії, Іспанії та інших країнах. І за домовленостями навчання проводилися за рахунок цих країн.

Крім того, Арахамія висловив впевненість, що США у найближчі два місяці проголосують за надання допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-