Ворог підтягує резерви на Куп’янський напрямок, біля Синьківки точаться бої

Ворог підтягує резерви на Куп’янський напрямок, біля Синьківки точаться бої

Укрінформ
На Лимано-Куп’янському напрямку Сили оборони знищили 162 окупантів та 14 одиниць ворожої техніки. Йдуть інтенсивні бої, ситуація контрольована.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«Наразі лінія фронту залишається сталою, бойові дії тут йдуть дуже інтенсивні, ситуація напружена, проте контрольована. Дещо збільшилась кількість обстрілів на Лимано-Куп’янському напрямку, їх було понад 800 з різних видів озброєння. Вся лінійка номенклатури, яка є на озброєнні РФ, всю вони застосовували – танки, артсистеми, як ствольні, так і РСЗВ, крім того, застосовувались різного типу АГС, ПТРК та стрілецька зброя. 8 бойових зіткнень відбулося за минулу добу на Лимано-Куп’янському напрямку, 25 разів противник завдав удари дронами-камікадзе. Однак і нашим хлопцям вдалося добряче насипати окупантам, 162 окупанти було вбито та поранено, та 14 одиниць ОВТ було уражено, серед яких танк, БМП, низка артсистем, 2 станції РЕБ та 7 укритті ворога було виявлено та знищено», - повідомив Євлаш.

Читайте також: Росіяни збільшили кількість хімічних атак - Тарнавський

За словами речника, наразі в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» найгарячішою точкою залишається саме Куп’янський напрямок, куди ворог підтягує свої резерви на заміну до раніше втрачених позицій. Здебільшого бої також точаться поблизу н.п. Синьківка, оскільки він є найближчим пунктом бойового зіткнення і на базі будь-якого населеного пункту можна розмістити свої сили, зробити пункт управління, склади тощо.

«Для ворога залишається основною ціллю саме ця урбанізована місцевість, куди він перекидає свої сили», - пояснив речник.

Як розповів Євлаш, наразі ворог використовує підрозділи «Шторм Z» і «Шторм V» на напрямках, які вони вважають перспективними. Переважно ворог наступає малими штурмовими групами до 10 осіб, іноді дещо більше під прикриттям артилерії та дронів, і після цього за ними висуваються більш підготовлені підрозділи російських військ. Через бездоріжжя ворога наразі не використовує активно бойову техніку, відзначив речник.

Читайте також: Під Авдіївкою затримали пораненого росіянина із підрозділу «Шторм-Z»

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 лютого 2024 року ліквідували близько 393 тисяч 290 російських загарбників, зокрема 910 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-