Ігнат - про ранкову атаку: Росіяни змінюють маршрути та цілі ударів

Ігнат - про ранкову атаку: Росіяни змінюють маршрути та цілі ударів

Укрінформ
Російські війська під час атак по Україні не міняють своєї тактики, змінюються лише маршрути та цілі ударів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Особливої зміни тактики застосування засобів повітряного нападу не відбувається... Звичайно, вони (загарбники - ред.) змінюють вектор удару, напрямок, область, об’єкти тощо. Але.., як видно по сьогоднішній нічній атаці, крилаті ракети летіли як зазвичай, обходячи великі населені пункти за маршрутом... Таким чином, противник планує удари, аби менше входити в зону ураження нашої ППО. Це вони роблять завжди. Під час ударів, що були у нас напередодні та після Нового року, така тактика також застосовувалась - як крилатими ракетами, так і ударними БпЛА», - зазначив Ігнат.

За його словами, на маршруті слідування крилаті ракети знищуються. Речник нагадав, що сьогодні українська ППО знищила 3 «Калібри», а також 26 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Читайте також: У Києві кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки зросла до 40 людей

«Щодо решти ракет зрозуміло, що це ракети, які атакують по балістичній траєкторії, – «Іскандери», С-300, а також ракети Х-22, яка є крилатою, але зрештою атакує по балістиці», - зазначив Ігнат.

Щодо застосування РЕБ під час збиття ракет та БпЛА, він зауважив, що це важлива складова боротьби з російськими засобами ураження, однак деталізувати цю інформацію не можна з питань безпеки.

«Застосування РЕБ було завжди, навіть з початку повномасштабного вторгнення. Україна почала нарощувати масштаби і виробництва, і постановки на озброєння засобів радіоелектронної боротьби. Треба розуміти, наскільки це важливо на сьогодні - захищати саме цими засобами і війська, і населені пункти, тому що придушити сигнал навігації, за яким слідує ракета чи дрон, і взагалі приземлити його бажано десь в безлюдній місцевості», - зазначив речник.

За його словами, питання нарощування засобів РЕБ буде постійно актуальним, за цим майбутнє.

Як повідомляв Укрінформ, ворог на початку доби 7 лютого завдав кількох ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу – ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Сили ППО знищили 44 повітряні цілі: 29 ракет та 15 ударних дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-