Ірпінь виділив ₴5 мільйонів на FPV-дрони та системи Starlink для українських захисників

Ірпінь виділив ₴5 мільйонів на FPV-дрони та системи Starlink для українських захисників

Укрінформ
В Ірпені Київської області погодили виділення коштів на чергову партію допомоги українським воїнам.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Фейсбуці.

За його словами, “на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради погодили виділити бюджетні кошти на чергову партію допомоги нашим захисникам“. “Це 5 мільйонів гривень на FPV-дрони, системи Starlink та окопні РЕБи”, - уточнив Маркушин.

Крім того, він поінформував, що по єВідновленню - погодили перші 18 заявок на нове будівництво на місці зруйнованих приватних осель на загальну суму 73 млн грн. Також підтримане рішення про видачу ще 20 житлових сертифікатів за повністю зруйноване житло та 51 заявку за частково пошкоджене.

Читайте також: На Донеччині прикордонники FPV-дронами знищили два танки й БМП росіян

“На сьогодні в Ірпінській громаді вже затверджено: 3 065 компенсацій за пошкоджене майно, 261 житловий сертифікат на купівлю нового житла замість зруйнованого на майже 1 мільярд грн”, - додав Маркушин.

За його словами, “для безпеки жителів підтримали створення комісії, яка перевірить усі ТРЦ та великі магазини на наявність укриттів. Якщо вони відсутні і поблизу немає міських сховищ, власникам запропонують приміщення, які вони зможуть відремонтувати та облаштувати під укриття”.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому в Ірпені відбулась регіональна конференція "Відновлення житлових будинків та забезпечення житлом ВПО: проблеми та шляхи їх розв'язання у рамках проєкту "Житло для життя: комплексні рішення для ВПО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-