Пам’яті військового Олександра Горобченка

Пам’яті військового Олександра Горобченка

Хвилина мовчання
Укрінформ
30-річний водій протитанкового взводу загинув під час евакуації поранених

Олександр народився у 1993 році в Татарбунарському районі Одещини. Переїхав до Ізмаїла після закінчення девʼятого класу. Там хлопець вступив до технікуму, де вчився на механіка. Оскільки батько був шофером, автівки увійшли в життя Олександра ще у ранньому дитинстві: вперше сидів за кермом, коли не мав і десяти років. Після технікуму хлопець продовжив навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

«Своє кохання зустрів в Ізмаїлі – майбутня дружина вчилась на педагога. 2015 року народилась родина, потім – донька та трохи пізніше - син. Олександр весь свій час віддавав родині, професії та автівкам, працював на підприємстві водієм (розвозив продукти), не відмовляв друзям у допомозі, волонтерив, донатив», - згадав про життя Героя Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

16 березня 2023 року Олександра призвали на захист країни від російської агресії. Після навчання став водієм, вивозив поранених і загиблих побратимів. Нагороджений відзнакою Командувача військ оперативного командування «Південь».

«Його чекали вдома на початку лютого – він збирався у відпустку. Але повномасштабна воєнна агресія Росії проти України перекреслила плани та мрії… При виконанні завдання (їхав вивозити поранених) водій протитанкового взводу 2 механізованого батальйону солдат Олександр Олександрович Горобченко, вірний військовій присязі та українському народові, віддав за нашу спільну Перемогу над ворогом найдорожче – власне життя», — написав у повідомленні про загибель військового Абрамченко.

Сталося це 21 січня 2024 року.

Попрощалися з Олександром Горобченком 29 січня 2024 року в Ізмаїлі. Військового поховали на Алеї Слави на Новому цвинтарі.

«Війна забирає найкращих… Вічна Пам’ять нашому Захиснику! Громада Ізмаїла, Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття сім'ї та близьким загиблого Захисника України. Розділяємо біль вашої втрати…. Вічна пам’ять і вічна слава Українському Воїну, який до останнього подиху захищав рідну Україну і кожного з нас!», — вшанував пам’ять військового Ізмаїльський міський голова.

Вічна слава і шана Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Андрій Абрамченко, Юг Today, mahala.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-