Буданов закликає Канаду передати Україні авіаракети, списані на утилізацію

Буданов закликає Канаду передати Україні авіаракети, списані на утилізацію

Укрінформ
Україна сподівається, що Канада передасть ЗСУ авіаційні ракети CRV7, десятки тисяч яких підлягають утилізації.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю Global News заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

За його словами, це допоможе Україні зупинити російські війська. Окрім того, такий крок збереже канадським латникам податків кошти, необхідні для утилізації ракет. “Ми сподіваємося, що у цій ситуації виграють обидві сторони”, - сказав Буданов.

Буданов стверджує, що канадські ракети можуть використовуватися як на ударних гелікоптерах ЗСУ, так і на наземних пускових установках для знищення російських танків й артилерії.

“Україна обговорювала це питання з Канадою, але досі очікує на відповідь”, - йдеться у матеріалі.

У Канаді підтвердили, що отримували такий запит від України, але попередили, що застарілі ракети можуть стати вибухонебезпечними під час транспортування. Водночас Буданов переконує, що Україна має досвід роботи із застарілими боєприпасами й готова ризикнути. “У нас немає занепокоєнь”, - наголосив керівник ГУР.

Читайте також: У Канаді розглядають можливість передачі Україні авіаракет CRV7

Як зазначається, опитані виданням експерти підтвердили потенційну нестабільність старих ракет. “Оскільки CRV7 використовують тверде паливо, вони досі можуть бути безпечними, якщо зберігалися належним чином, захищені від вологи й забруднення”, - запевняє Global News.

Нагадаємо: збройні сили Канади мають на озброєнні 83 303 ракети CRV7, які були розроблені у 1980-х роках і зняті з озброєння на початку 2000-х. Три роки тому уряд країни підписав контракт на їх утилізацію протягом кількох років. Департамент національної оборони Канади повідомив, що вони розглядають ці ракети як частину можливого майбутнього пакета військової допомоги, проте не всі ракети мають боєголовки.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-