Україна отримала нову партію військової допомоги від Естонії

Україна отримала нову партію військової допомоги від Естонії

Укрінформ
В Україну надійшов новий пакет військової допомоги від Естонії, до якого увійшли протитанкові системи Javelin, кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна техніка та водолазне спорядження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR із посиланням на міністерство оборони країни.

«Міністр оборони Естонії Ханно Певкур у суботу через пресслужбу відомства заявив, що черговий пакет допомоги наразі вже використовується ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

«Останні події в Європі показують, що постачання таких необхідних ракет та іншої військової допомоги Україні триватимуть у великих масштабах, і цим ми разом з нашими союзниками даємо чіткий сигнал Кремлю, що продовжуватимемо підтримувати Україну до перемоги», - сказав Певкур.

До чергового пакета допомоги від Естонії обсягом 80 млн євро, окрім протитанкових ракет Javelin, увійшли кулемети, набої для стрілецької зброї, різна техніка, водолазне обладнання.

Читайте також: Лідери ЄС обговорять постачання мільйона снарядів для України - прем'єрка Естонії

Точний обсяг, час прибуття цього пакета допомоги та інші деталі постачання не розголошуються з міркувань безпеки.

Як повідомлялося напередодні, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що необхідно використовувати заморожені російські активи на користь України, зокрема, для відбудови пошкодженої та зруйнованої внаслідок збройної агресії РФ інфраструктури.

Фото ілюстративне (Javelin)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-