Інститут вивчення війни проаналізував колонку Залужного для CNN

Інститут вивчення війни проаналізував колонку Залужного для CNN

Звіт
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний представив всеохоплюючу стратегію, спрямовану на те, щоб перехопити ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні і утримати її, аби сприяти українським перемогам на полі бою, попри чисельну перевагу Росії в живій силі і матеріально-технічних засобах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW зазначили, що стратегія Залужного має на меті компенсувати існуючі виклики для України і досягти переваги над російськими військовими за рахунок широкомасштабних технологічних інновацій та адаптації.

У колонці «Щодо сучасного дизайну військових операцій у російсько-українській війні: в боротьбі за ініціативу» Залужний стверджував, що вимоги до будь-якої війни є унікальними і що вони диктують унікальну стратегію перемоги.

Головнокомандувач ЗСУ визначив «вирішальні умови» для проведення успішних операцій, до яких входять досягнення абсолютної переваги в повітрі, особливо на висотах, які забезпечують ефективне ураження, розвідку, спостереження та логістику; позбавлення противника можливостей вести наступальні або оборонні дії; підвищення мобільності своїх військ та повне обмеження мобільності військ противника; безпечний вихід на визначені рубежі, взяття під контроль важливих районів місцевості; позбавлення противника можливостей відновлювати втрачене положення та нарощувати зусилля.

Читайте також: Залужний обговорив із начальником Генштабу Польщі ситуацію на фронті та підготовку військових

«Вирішальні умови, які виділив Залужний, фактично дадуть українським військам ініціативу на полі бою і створять умови для проведення значущих в оперативному плані оборонних і наступальних операцій», - вважають аналітики ISW.

Як повідомляв Укрінформ, у колонці для CNN Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний окреслив три головні цілі, на яких треба зосередити зусилля у війні проти Росії у цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-