Уряд дерегулював виробництво боєприпасів

Уряд дерегулював виробництво боєприпасів

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо дерегуляції виробництва боєприпасів в Україні.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні ухвалюємо три важливі постанови, які ще більше посилять український оборонно-промисловий комплекс. Перший документ про дерегуляцію виробництва боєприпасів», - сказав Шмигаль.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Він нагадав, що влітку 2023 року уряд дав старт експериментальному проєкту з виробництва боєприпасів до безпілотників. Для цього було розширено коло потенційних виробників, усунуто бюрократію, створено чіткі алгоритми – від розроблення до прийняття в експлуатацію.

«За пів року зареєстровано більше як 10 виробників, допущено до експлуатації понад 20 зразків боєприпасів, ще 30 перебувають на різних стадіях випробування», - повідомив Шмигаль.

Читайте також: Експерт каже, що Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва

За його словами, нині експериментальний проєкт з виготовлення боєприпасів усіх типів поширюється та вдосконалюється процедура реєстрації виробників.

«Нові підприємства зможуть швидко включитися в роботу. Таким чином у найкоротші терміни посилимо нашу армію», - зазначив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Україна нарощує виробництво дронів і боєприпасів, а також додає нові позиції та освоює нові зразки зброї.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-