Колишні «вагнерівці» стали частиною Росгвардії - британська розвідка

Колишні «вагнерівці» стали частиною Росгвардії - британська розвідка

Укрінформ
Колишні бойовики ПВК «Вагнер» тепер служать у російській національній гвардії, де їх об’єднали в новий і поки єдиний добровольчий корпус.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії, передає Укрінформ.

Зазначається, що 25 грудня 2023 року президент Росії Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії формувати власні добровольчі формування. Таким чином Росгвардія об'єднала три колишні штурмові загони ПВК «Вагнер» - 15-й, 16-й і 17-й - у своє перше формування - Добровольчий корпус.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала вирок терористу Гіркіну

У розвідці вважають, що нові добровольчі загони Росгвардії, ймовірно, будуть розгорнуті в Україні та Африці. За повідомленнями, Росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для служби в Україні та дев'ятимісячні контракти для служби в Африці.

Читайте також: Російські в’язні, що воюють проти України, більше не мають помилування від Путіна - ВВС

«Включення колишніх штурмових загонів «Вагнера» до складу Добровольчого корпусу Росгвардії, швидше за все, свідчить про те, що «Вагнера» успішно підпорядкували Росгвардії, що посилює контроль російської держави над цим угрупованням», - резюмують у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії за 2023 рік було заведено понад 190 кримінальних справ стосовно колишніх ув'язнених, які були помилувані за участь у бойових діях в Україні у складі ПВК «Вагнер». Це сталося після їхнього повернення до країни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-