ЄС збільшить обсяги підготовки українських військових - Боррель назвав цифри

ЄС збільшить обсяги підготовки українських військових - Боррель назвав цифри

Укрінформ
Високий представник Жозеп Боррель повідомив, що ЄС погодив продовження тренувальної місії для українських військових та її розширення - до кінця літа 2024 року навчання пройдуть ще 20 тисяч осіб.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн Європейського Союзу заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Укрінформ.

«Ми майже досягли поставленої мети у 40 тисяч українських військовослужбовців, які пройшли навчання у нашій тренувальній місії для України. Сьогодні ми погодилися додати до цього ще 20 тисяч українських солдат, що доведе загальну кількість до військовослужбовців, що пройдуть тренування, до 60 тисяч. Цей показник у 60 тисяч буде досягнутий до завершення літа. Ми знаємо, що добре тренування означає збережені життя на полі бою», - сказав Жозеп Боррель.

Читайте також: У Генштабі пояснили, як відбувається відбір військових на навчання за кордоном

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі під егідою Бельгійського головування в ЄС відбулася неформальна зустріч європейських міністрів оборони.

Завтра в Брюсселі відбудеться спеціальне засідання Європейської ради, під час якого лідери країн ЄС прийматимуть багаторічний бюджет ЄС на 2024-2027 роки, який включає створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. Глави держав та урядів зважать також на пропозиції щодо змін у роботі Європейського фонду миру, який, зокрема, буде використовуватися не лише для компенсацій поставок зброї й обладнання в Україну, але й для стимулювання європейської оборонної промисловості у їх виробництві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-