Пентагон не коментуватиме терміни постачання в Україну бомб GLSDB - речник

Пентагон не коментуватиме терміни постачання в Україну бомб GLSDB - речник

Укрінформ
Міністерство оборони США не робитиме офіційних заяв щодо термінів постачань бомб малого діаметра наземного запуску (GLSDB), однак підтверджує, що це заплановані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

Так прокоментував повідомлення у ЗМІ речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно бомб малого діаметра - як ми заявили ще минулого року, ми забезпечимо Україну GLSDB в межах наших зусиль, які фінансуються Ініціативою сприяння безпеці України (USAI)», - сказав представник міноборони США.

Водночас, за його словами, з міркувань оперативної безпеки «ми (в Пентагоні – ред.) не будемо підтверджувати конкретні терміни - ми залишимо Україні право повідомляти про будь-які поставки».

Райдер додав, що Пентагон продовжує тісно співпрацювати з галузевими партнерами в оборонній сфері, а також з українською стороною, щоб гарантувати постачання нашій країні озброєнь за програмою USAI якомога швидше.

Читайте також: Штати поставлять Україні ракети дальнього радіуса дії на початку 2024 року - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, USAI передбачає виділення коштів, зокрема, на виробництво нових озброєнь для ЗСУ в межах раніше ухваленого Конгресом фінансування. Зазвичай після оголошення нових траншів військової допомоги за цією ініціативою потрібен час, аби американські підприємства виготовили нові зразки, а також на їх доставку в Україну. Тому зараз, попри відсутність нового фінансування з боку Конгресу США, Україна може отримувати зброю, яка була профінансована США попередніми траншами.

Нагадаємо: GLSDB виробляється спільно шведською компанією SAAB AB і Boeing. Згідно з інформацією на сайті SAAB, цей боєприпас скеровується за допомогою GPS, може долати деякі електронні перешкоди та використовуватися за будь-яких погодних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-