В Україні створили ще одну бригаду Гвардії наступу

В Україні створили ще одну бригаду Гвардії наступу

Фото, відео
Укрінформ
На базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду Гвардії наступу - "Помста".

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

Зазначається, що загін сформовано на базі легендарного Луганського прикордонного загону Держприкордонслужби України. Він отримав назву «Помста» і входить до бригад Гвардії наступу.

З весни 2014 року воїни загону на чолі зі своїм командиром, нинішнім головою служби Сергієм Дейнеком давали достойну відсіч російським загарбникам. Саме цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з будинків мирних мешканців обласного центру.

Лише від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону удостоєні почесного звання Героя України з нагородженням орденом «Золота Зірка», 4 з них – посмертно.

На базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду Гвардії наступу / Фото: ДПСУ

Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду Гвардії наступу із символічною назвою «Помста». І в цьому є конкретний символізм, адже, як зазначив голова ДПСУ, загарбники зможуть це відчути на собі і за кожного побратима, від першого загиблого в ніч на 24 лютого 2022 року прикордонника – майстер-сержанта Денис Ткач, який загинув під час бою з диверсійно-розвідувальною групою на відділі прикордонної служби «Мілове», до всіх загиблих у цій війні, буде конкретна помста.

Читайте також: Усі бригади «Гвардії наступу» перебувають на фронті – Клименко

Бойові можливості цього підрозділу зараз значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо. Водночас військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

Відео: Пресслужба ДПСУ

«Настане час, коли ми виженемо ворога з нашої землі. «Відроджені перемогти» — це гасло нашої «Помсти», – переконаний командир Луганського прикордонного загону полковник Олександр Осипець.

Як повідомлялось, у січні 2023 року МВС почало формування штурмових бригад «Гвардія наступу» — це бригада Нацполіції «Лють», бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон" та шість бригад Нацгвардії. Основу підрозділів склали чинні поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

Фото: Луганський прикордонний загін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-