Усі бригади «Гвардії наступу» перебувають на фронті – Клименко

Усі бригади «Гвардії наступу» перебувають на фронті – Клименко

Укрінформ
Зараз усі бригади «Гвардії наступу» перебувають на фронті.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав в інтерв’ю «Цензор.нет», відповідаючи на запитання щодо проблем із комплектацією, зокрема, технікою, передає Укрінформ.

«Усі бригади «Гвардії наступу» перебувають на фронті. І ми намагалися й намагаємось у нинішніх умовах мінімізувати наші втрати. Насамперед людські, а потім в озброєнні й техніці. Звичайно, що озброєння й техніки дуже часто бракує в достатній кількості, так як цього вимагає штатний розпис», - зазначив він.

Клименко додав, що на його думку, підрозділи забезпечені тим озброєнням, яке дає їм змогу активно вести бойові дії.

«Зрозуміло, що якщо буде зменшено кількість матеріально-технічної допомоги від країн-партнерів, ми матимемо серйозні проблеми, зокрема з артилерію, наприклад, із бойовою технікою», - поінформував глава МВС.

Читайте також: «Гвардію наступу» після війни розформують – Клименко

Щодо роботи «Гвардії наступу» на деокупованих територіях сходу і Криму і термінів її перебування там Клименко сказав, що вона буде там до повного встановлення української державної влади на цих територіях.

«На деокупованих територіях Збройних сил не буде, там будуть підрозділи Національної гвардії, прикордонної служби та поліції. Ці люди, які мають досвід бойових дій, якраз і мають виконати функції стабілізації обстановки і дотримання законності на цих територіях», - зазначив Клименко.

Як повідомлялося, аеророзвідники Національної гвардії України із бригади «Рубіж» («Гвардія наступу») збили російський дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-