Заяви росіян про взяття Табаївки не відповідають дійсності - Сухопутні війська

Заяви росіян про взяття Табаївки не відповідають дійсності - Сухопутні війська

Укрінформ
Заяви російських окупаційних військ про начебто взяття Табаївки, що на Харківщині, не відповідає дійсності.

Про це розповів речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Щодо Табаївки. Біля Табаївки відбуваються бойові дії, і заяви міністерства вбивств РФ про те, що вони взяли Табаївку, наразі не відповідають дійсності. За минулу добу противник там поніс втрати як у техніці, так і в живій силі», - повідомив Фітьо.

Він зазначив, що Табаївка - невеликий населений пункт, розташований у низині, і його утримувати важко і незручно, однак російські окупанти намагаються здобути хоч якусь маленьку перемогу, щоб «продавати» це через телевізор внутрішній аудиторії перед виборами в РФ.

Інформуючи про ситуацію в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця», речник відзначив, що доба була активною, ворог намагався наступати на всіх напрямках.

Читайте також: Фітьо - про ситуацію навколо Табаївки: Наші захисники намагаються витіснити ворога

«11 ворожих атак було відбито на Лимано-Куп’янському напрямку - це Синьківка, Табаївка, Терни, Серебрянське лісництво. Тут ворог завдав 11 авіаційних ударів, використовував увесь арсенал своєї авіації – бомбардувальну, винищувальну, гелікоптери вогневої підтримки, використовував керовані авіаційні бомби в районі Серебрянського лісництва. Також було застосовано 38 дронів-камікадзе та здійснено 679 артилерійських та мінометних обстрілів на Лимано-Куп’янському напрямку», - розповів речник.

За його словами, інтенсивність ворожих артобстрілів зберігається, і минулої доби їх було понад 700. Це свідчить про те, що у ворога залишається багато боєприпасів і артустановок, відзначив Фітьо.

Читайте також: Пів сотні зіткнень за добу: на Авдіївському напрямку відбили найбільше ворожих атак

Водночас, за його словами, українські захисники ліквідували 289 окупантів, двох узяли в полон, крім того, знищили 22 одиниці військової техніки, серед якої танк, три БМП та одна ББМ.

Інформуючи про ситуацію на Бахмутському напрямку, речник повідомив, що тут тричі окупанти намагались наступати на українські позиції, ворог завдав трьох авіаційних ударів, використав 54 дрони-камікадзе та здійснив 749 артилерійських та мінометних обстріли. Силами оборони 103 окупантів убито та поранено, знищено 54 одиниці військової техніки.

Також речник зауважив, що наступальні дії ворога на цьому напрямку тривають ще з жовтня 2023 року, і на все, що вони спромоглися - дещо тактично покращити своє становище.

«Чотири місяці ворог активно наступає, зазнав надзвичайних втрат для того, щоб здобути якийсь маленький клаптик, який має якусь там адміністративну назву. Біля Синьківки ворог наступає з жовтня, і якихось успіхів на цьому напрямку теж не має», - повідомив Фітьо.

Читайте також: Росіяни завдали ракетного удару по Харківському району

Водночас він зауважив, що Синьківка важлива ворогу для того, аби зробити майбутній плацдарм для наступу на Куп'янськ, який є важливим логістичним центром.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 січня 2024 року ліквідували близько 384 тисяч 140 російських загарбників, з них 960 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-