Сили оборони відбили майже пів сотні атак на шести напрямках

Сили оборони відбили майже пів сотні атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 49 ворожих атак на шести напрямках та ще сім штурмів на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 28 січня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулося 61 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Російські загарбники здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах шість ракетних та два авіаційні удари, а також 51 обстріл із реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, навчальний заклад й інша цивільна інфраструктура.

Українська авіація протягом доби завдала ударів по шести районах зосередження особового складу російської армії. Протиповітряна оборона України знищила одну керовану авіаційну ракету ворога Х-59.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку вдарили по двох об'єктах загарбників, а саме по артилерійському засобу та станції радіоелектронної боротьби.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційного удару війська РФ завдали в районі Красного Хутора Чернігівської області.

Близько 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Блешню та Карповичі Чернігівської області, Веселівку, Чуйківку та Вовківку Сумської області, Окіп, Ветеринарне, Лук’янці, Старицю та Вовчанськ Харківської області.

Читайте також: Повітряні сили попереджають про загрозу ударних дронів для чотирьох областей

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили ворожу атаку східніше від Піщаного Харківської області. Росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону.

Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби на Куп’янському напрямку потерпали понад 10 населених пунктів, серед них - Дворічна, Петропавлівка й Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили шість ворожих атак біля Тернів та Ямполівки Донецької області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню російської армії, зокрема Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Торське, Верхньокам’янське, Спірне та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили дві ворожі атаки в районі Іванівського Донецької області. Загарбники безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під вогнем російських мінометів й артилерії, серед них - Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Диліївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 16 ворожих атак поблизу Очеретиного, Новобахмутівки, Степового й Авдіївки та ще 5 - неподалік від Первомайського й Невельського Донецької області.

Артилерійський і мінометний вогонь війська РФ спрямували по більш ніж 15 населених пунктах на Авдіївському напрямку, зокрема по Новобахмутівці, Степовому, Авдіївці, Сєверному і Первомайському Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. Російська армія 18 разів безуспішно намагалася покращити там своє тактичне положення.

Із мінометів й артилерії росіяни обстріляли Красногорівку, Георгіївку, Побєду, Новомихайлівку та Парасковіївку.

Читайте також: Російські війська за добу обстріляли 10 областей України - зведення ОВА

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість ударили з артилерії й мінометів по більш ніж 10 населених пунктах, серед яких - Водяне, Пречистівка, Золота Нива і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку захисники України відбили ворожу атаку північніше від Приютного Запорізької області. Понад 15 населених пунктів там потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російських військ, зокрема Полтавка, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Роботине і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерія РФ завдала удару по Херсону. Ворожих обстрілів із реактивних систем залпового вогню зазнали райони Новотягинки, Іванівки й Понятівки Херсонської області.

На лівобережжі Дніпра російська армія не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із їхніх плацдармів. Протягом доби росіяни сім разів намагалися штурмувати там позиції українських захисників, але безуспішно.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська намагаються ущільнити оборону на Південному напрямку.

Фото: Генштаб / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-