Путін каже, що в Україні воює 600-тисячне російське угруповання

Путін каже, що в Україні воює 600-тисячне російське угруповання

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін оцінив чисельність російських сил у зоні бойових дій в Україні у 600 тисяч осіб, що становить майже половину від штатної чисельності армії РФ.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, на зустрічі зі студентами — учасниками вторгнення Путін заявив, що механізм російської армії в зоні війни потребує постійного "доналаштування". "Зона бойових дій велика - майже 2 тисячі кілометрів. Механізм величезний", - поскаржився Путін.

У публікації зауважується, що названа ним кількість у 600 тисяч осіб – це майже половина від штатної чисельності російської армії і майже дорівнює офіційно названій кількості контрактних службовців у війську.

1 грудня Путін видав указ, який збільшує штатну чисельність військовослужбовців у російській армії на 130 тисяч осіб - до 1 320 000, у тому числі 130 тисяч призовників. За його словами, у зоні російського вторгнення перебуває близько 45 відсотків від штатної кількості військових.

Насправді відсоток може бути вищим або нижчим: повний штат військ майже ніколи не укомплектований, з іншого боку, штатна чисельність не враховує близько 300 тисяч мобілізованих іншим указом Путіна, сказано у публікації.

Читайте також: У ГУР сказали, коли можлива нова хвиля мобілізації росіян

При цьому наголошується: якщо оцінка Путіна близька до дійсності, у російському вторгненні в Україну могли брати участь вже понад мільйон людей.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявляв, що на тимчасово окупованих територіях України вороже угруповання налічує понад 400 тисяч військовослужбовців.

Американська розвідка станом на грудень 2023 року оцінювала втрати Росії на війні в Україні у 315 тисяч убитих та поранених.

За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 26 січня 2024 року ліквідували близько 380,6 тис. російських загарбників.

У британській розвідці вважають, що навіть серед російських офіційних осіб існує низький рівень розуміння загальної кількості втрат на війні через довготривалу культуру нечесної звітності у збройних силах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-