Кабмін змінив порядок оборонних закупівель під час дії воєнного стану

Кабмін змінив порядок оборонних закупівель під час дії воєнного стану

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс зміни до постанови КМУ від 11 листопада 2022 р. №1275 «Деякі питання здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану».

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Зокрема, Мельничук зазначив, що в Особливостях здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану передбачені виключні випадки, коли допускається укладення державного контракту (договору) без проведення закупівель у порядку, передбаченому пунктом 8 Особливостей.

Також допускається порядок визначення ціни державного контракту (договору), укладеного без застосування конкурентних процедур закупівель на підставі розрахунково-калькуляційних матеріалів.

За інформацією Мельничука, документом визначається перелік витрат виконавців державних контрактів із оборонних закупівель, які не можуть бути включені до ціни державного контракту (договору), укладеного відповідно до абзацу першого пункту 9 Особливостей. Крім того, передбачено запровадження особливості здійснення оборонних закупівель за рамковою угодою для державного підприємства Міноборони «Агенція закупівель у сфері оборони» та Адміністрації Держспецзв’язку.

Читайте також: При закупівельних агенціях Міноборони з’являться наглядові ради за участі міжнародних партнерів

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня Міністерство оборони презентувало Громадській антикорупційній раді при Міноборони принципи роботи закупівельної агенції “Державний оператор тилу”, яка спеціалізується на закупівлях тилового майна для Збройних сил України.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-