На Сумщині розпочали новий етап зведення фортифікаційних споруд

На Сумщині розпочали новий етап зведення фортифікаційних споруд

Фото
Укрінформ
У Сумській області посилили будівництво фортифікаційних споруд, допомагають підрядники з двох областей та Києва.

Про це повідомили у Фейсбуці Сумської ОВА, передає Укрінформ.

«На Сумщині розпочали черговий етап зведення фортифікаційних споруд та інженерних загороджень, в області нарощуються бойові можливості оборонних рубежів. Наразі визначено п'ять замовників робіт, 11 виконавців в усіх районах Сумської області, які будують фортифікаційні споруди. Роботи ведуться згідно з графіком», - зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

За його словами, торік Сумщина будувала фортифікаційні споруди за кошти обласного і місцевих бюджетів.

«Цьогоріч, розуміючи, що Сумська область має найдовший кордон з ворогом, понад 560 кілометрів, держава підсилює наш регіон додатковим ресурсом. Будівництво фортифікаційних споруд здійснюється за кошти державного бюджету, відповідно до Постанови Кабінету міністрів №1415 від 29 грудня 2023 року», - зазначив він.

Відтак, за словами голови Сумської ОВА, на сьогодні в області проводяться всі необхідні процедури щодо укладання договорів на продовження таких робіт з визначенням відповідних вимог до термінів і якості виконання.

Читайте також: Уряд виділив на будівництво фортифікацій ₴17,5 мільярда

«Проєкт - масштабний, тому на допомогу Сумській області прийшли Львівська, Тернопільська області, місто Київ. Також своїх підрядників надають Міністерство оборони України та Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Загальними зусиллями, переконаний, ми виконаємо всі поставлені завдання», - підкреслив начальник Сумської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Сумська область межує з Російською Федерацією та має спільний кордон з Брянською, Курською та Бєлгородською областями Росії протяжністю 563,8 км. Під час початку повномасштабного вторгнення росіяни заходили вглиб України через Сумщину. Тоді дорогами області рухалися колони із сотень одиниць військової техніки ворога.

Восени на Сумщині посилились атаки ворожих російських ДРГ. Вони заходять на територію прикордонних громад, убивають військових та цивільних, знищують інфраструктуру.

Фото: Сумська ОВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-