У Повітряних силах назвали засоби, якими Росія веде розвідку в Україні

У Повітряних силах назвали засоби, якими Росія веде розвідку в Україні

Укрінформ
Для розвідки РФ використовує в повітряному просторі літаки Су-24МР, А-50, Іл-22, безпілотники, а також супутникову зйомку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Розвідувальних засобів у противника достатньо. Є супутникова зйомка, є постійно літаки Су-24МР – розвідник, він літає вздовж кордонів. Є А-50, який здійснює радіолокаційну розвідку разом з Іл-22 в парі. Зрештою, є агентура, яка тут працює в Україні, це очевидно для всіх. Ну, і безпілотники тактичного, оперативно-тактичного рівня, які постійно висять в руслі Дніпра, на лінії фронту, які теж заглядають далеко. У ворога є інформації достатньо, на жаль, але ми маємо зробити все для того, щоб мінімізувати її, як військові. А громадяни мають мінімізувати її, не виставляючи зайвої інформації в своїх соцмережах», - наголосив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що воїни Повітряних сил знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Читайте також: Росія не змінює тактику застосування «Шахедів», змінюються лише маршрути їх руху - Ігнат

Увечері 14 січня телеграм-каналами почала ширитися інформація про збиття згаданого А-50 та пошкодження реактивного бомбардувальника ворога Іл-22М, які перебували над акваторією Азовського моря. Іл-22М хотів здійснити посадку в Анапі (Краснодарський край РФ). Пілот дав запит на евакуацію. За деякими даними, літак зник із радарів у районі Керчі.

19 січня Міноборони Великої Британії повідомило, що після збиття Силами оборони України одного російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 над акваторією Азовського моря РФ уже почала застосовувати інший А-50, проте вже подалі від території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-