На Таврійському напрямку найзапекліші бої - біля Авдіївки та Новомихайлівки

На Таврійському напрямку найзапекліші бої - біля Авдіївки та Новомихайлівки

Укрінформ
Станом на тепер найактивніші бойові дії на Таврійському напрямку точаться біля Авдіївки та Новомихайлівки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Найактивніший ворог, як зазвичай останнім часом - на Авдіївському напрямку. Це - Невельське, Первомайське, сама Авдіївка і також Мар'їнський напрямок. Це Новомихайлівка і район Мар'їнки та Георгіївки. Також періодично ворог активізується і на Шахтарському напрямку, біля Роботиного намагається відбити раніше втрачені позиції, аби покращити своє тактичне положення. Але найактивніші бойові дії – це Авдіївка і Новомихайлівка», - наголосив Штупун.

Читайте також: На фронті минулої доби - 58 бойових зіткнень

Речник нагадав, що за минулу добу 242 безпілотники ворога нейтралізовано або знищено. Крім того, ворог втратив 343 одиниці живої сили та 91 одиницю військової техніки.

Також Штупун поінформував, що на деяких напрямках ворог відмовляється йти на штурм українських позицій.

«Ситуація не міняється, тобто є випадки відмови. Зокрема, в районі Мар'їнки, Новомихайлівки, де діють в більшості своїй підрозділи «Шторм», є радіоперехоплення, що деякі підрозділи не хочуть йти вперед. Вони згодні сидіти десь в обороні, але, розуміючи, що їх майже 100-відсотково чекає вірна смерть при штурмі, відмовляються йти вперед», - розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року ліквідували близько 379 тисяч 610 російських агресорів.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-