Генштаб заявив після падіння в Росії Іл-76: ЗСУ продовжать нищити засоби постачання ворожих ракет

Генштаб заявив після падіння в Росії Іл-76: ЗСУ продовжать нищити засоби постачання ворожих ракет

Укрінформ
Упродовж тижня російські війська завдали 19 ракетних ударів по Харківщині. Збройні Сили детально відстежують точки запусків ракет, логістику їх постачання та будуть вживати заходів зі знищення засобів доставки російських ракет.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Неспроможність противника досягти будь-яких результатів на полі бою продовжує його стратегію терору, зокрема і на Харківському напрямку. Застосування ракетного ураження з метою знищення Харкова та вбивства цивільних ми бачимо і в інших містах України. Лише за останній тиждень противником завдано 19 ракетних ударів по Харківщині. Застосовано: 26 ЗКР С-300; 3 БР «Іскандер-М». Внаслідок чого загинули 16 осіб, у тому числі одна дитина. Поранено - 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі - одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На 24 січня планувався обмін полоненими, його наразі немає - Юсов

Як зазначається, задля зменшення саме ракетної загрози ЗСУ не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет, логістику їх постачання, особливо із застосуванням засобів військово-транспортної авіації. Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що впродовж останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода.

«З урахуванням цього Збройні сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку», - наголосили в Генштабі.

Читайте також: Російський Іл-76 могла збити своя ж система ППО - німецький експерт

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських телеграм-каналів, у Бєлгородській області розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення техніки і десанту.

Російські ЗМІ пишуть, що на борту літака перебували 63 особи, усі загинули.

Джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300. Саме ці ракети використовуються для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України. У Повітряних силах поки не коментують інформацію щодо падіння Іл-76, однак обіцяють надати її згодом.

За даними ЗМІ, в Міноборони РФ стверджують, що в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Як повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За словами представника ГУР, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-