Ворог знизив активність тактичної авіації на півдні - Гуменюк

Ворог знизив активність тактичної авіації на півдні - Гуменюк

Укрінформ
Російська армія минулого тижня на Півдні України з обережністю застосовувала тактичну авіацію, однак продовжує атаки дронами.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент Укрінформу.

"Минулий тиждень був непростим, хоча загальна напруженість була дещо нижчою, ніж у попередній тиждень. Зниження активності тактичної авіації ворога пов'язане переважно з погодними умовами і з тим, що ворог робить висновки з тих уражень, які він мав наприкінці минулого року та на початку цього", - сказала Гуменюк.

За її словами, ворог, вишукуючи нові пускові рубежі, обережно застосовує тактичну авіацію, намагається використовувати її дедалі рідше.

Водночас, зазначила Гуменюк, минулого тижня загарбники продовжували застосовувати різні модифікації безпілотників зі скиданням близько 40 одиниць розривних боєприпасів.

"Тобто ворог вишукує альтернативні шляхи у разі неможливості використання артилерії", - зауважила вона.

Інтенсивність ворожих штурмів минулого тижня, за словами Гуменюк, була досить потужною. "Намагаючись вибити нас із займаних позицій на лівому березі Дніпра, ворог інтенсивніше застосовував штурми - від 1-2 до 10+ протягом доби. Це також було пов'язано з ротацією особового складу і з погодними складнощами", - зазначила вона.

Читайте також: За тиждень РФ завдала по Україні 24 ракетних і понад 400 авіаударів - Генштаб

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” поінформувала, що минула доба була досить напруженою, оскільки ворог не припиняє дронових атак, зокрема вночі. "Очевидно, розосереджуючись по різних областях і різними маневрами дронів, ворог намагався виснажити наші засоби ППО. Але всі безпілотники ворога були знищені", - констатувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня над Азовським морем Збройні сили України збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Іл-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-