Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил - Юсов

Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил - Юсов

Укрінформ
Президент Росії Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил та створення додаткових точок напруги.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил, резервів, для створення якихось додаткових точок напруги, але в залученні безпосередньо білоруської армії до агресивної війни, загарбницької війни проти України, до сухопутних операцій, власне, Путін не дійшов. І зараз такої інформації немає. Але ситуація відстежується, моніториться і вивчається”, - зазначив Юсов.

Як повідомлялося раніше, 15 січня в Міноборони Білорусі повідомили, що білоруські військові проходитимуть навчання на території Росії. Під час занять планується зробити акцент на досвіді, отриманому збройними силами РФ під час проведення війни в Україні. В офіційному повідомленні не вказано, до яких родів військ чи частин збройних сил Білорусі належать військові, направлені на навчання.

Читайте також: Сухопутна армія Білорусі не залучалась до війни проти України - Юсов

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко підтримав агресію РФ проти України і дозволив використовувати військову інфраструктуру й повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів мирних українських міст.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, скільки військових Росія і Білорусь тримають на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-