Сухопутна армія Білорусі не залучалась до війни проти України - Юсов

Сухопутна армія Білорусі не залучалась до війни проти України - Юсов

Укрінформ
Станом на сьогодні Сухопутні війська ЗС Білорусі не залучались та не залучаються до війни на території України, однак білоруський напрямок є під постійним контролем Сил оборони України.

Про це під час брифінгу на тему "Ситуація на тимчасово окупованих територіях у 2023 році та виклики 2024 року" в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив представник ГУР Андрій Юсов, відповідаючи на питання чи спостерігаються спроби РФ залучити білоруські війська до війни в Україні.

«Блакитною мрією Путіна залишається залучення білоруської армії до наземних операцій на боці російських окупантів проти України. Але, з усім тим, за весь час повномасштабного вторгнення, попри прямі і непрямі умовляння й тиск, Путін цього не досяг. І зараз ситуація не змінилась. Так, різного роду навчання, різного роду взаємодія, зрештою мова йде про так звану союзну державу, про максимальний рівень інтеграції безпекового, оборонного сектору, він залишається і буде залишатись, і ці навчання відомі, вони значною мірою мають пропагандистський характер. Взаємодія є, і в секторі безпеки фіксувалась передача озброєнь, техніки, боєкомплектів, це все було, але Сухопутна армія Білорусі не залучалась і не залучається наразі до війни проти України. Це не привід розслаблятись, ми, звичайно, відстежуємо ситуацію на кордоні і що стосується в цілому білоруського напрямку, але поки що ситуація без змін», - повідомив Юсов.

Він зазначив, що інформація про ймовірний напад з території Білорусі регулярно з’являється в пресі, однак довіряти потрібно виключно офіційним джерелам інформації.

Читайте також: Лукашенко каже, що російську ядерну зброю доставили у Білорусь ще на початку жовтня

Як повідомлялося раніше, 15 січня в Міноборони Білорусі повідомили, що білоруські військові проходитимуть навчання на території Росії. Під час занять планується зробити акцент на досвіді, отриманому збройними силами РФ під час проведення війни в Україні. В офіційному повідомленні не вказано, до яких родів військ чи частин Збройних сил Білорусі належать військові, направлені на навчання.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко підтримав агресію РФ проти України і дозволив використовувати військову інфраструктуру й повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів мирних українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-