Україна здійснила ривок у застосуванні РЕБів проти російських ракет - експерт

Україна здійснила ривок у застосуванні РЕБів проти російських ракет - експерт

Укрінформ
Військовий експерт Олександр Мусієнко відзначає успіх України у використанні РЕБів під час масованого обстрілу РФ 13 січня і прогнозує найближчим часом нові експерименти зі створення радіоперешкод для ворожих ракет.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу з приводу інформації про те, що 13 січня значна кількість ворожих ракет «не досягли своїх цілей».

«Україна здійснила певний ривок у застосуванні систем радіоелектронної боротьби проти певних видів цілей і зробила це, очевидно, за допомогою наших партнерів та внутрішніх ресурсів», - зазначив Мусієнко.

Експерт пояснює цей ривок появою додатково опрацьованої інформації про ворожу техніку.

«Архіви Росії (які потрапили в розпорядження української розвідки) з базами даних різноманітної зброї були ретельно вивчені і досвід застосування ворогом певних типів ракет проаналізований, і на базі цього були вироблені конкретні способи протидії. Наприклад, відводити ракету від цілей. Як саме? Ставляться потужні системи РЕБ, які генерують для ракети оманливу ціль, і тоді ці засоби ураження падають десь у полях», - підкреслив він.

Читайте також: Місцева влада може купувати засоби РЕБ для протидії російським ракетам і дронам - Ігнат

Як зазначив Мусієнко, існує ще один спосіб, на застосування якого вказує практика – деякі ворожі ракети розривались у повітрі, не долетівши до цілі. «Можливо, це було теж досягнуто за рахунок створення радіоперешкод. Я не думаю, що це просто збіг обставин», - сказав експерт.

Водночас Мусієнко стверджує, що подібні експерименти вже проводились ЗСУ торік, і прогнозує найближчим часом ще багато таких цікавих новин. «Війна – це постійне змагання. Тут важливо зберігати лідерство. І повірте, Північна Корея Росії тут не допоможе, як можуть допомогти Україні Сполучені Штати», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, уночі та вранці 13 січня російські війська атакували Україну різними видами ракет та безпілотниками. Загалом випустили 40 повітряних цілей. Сили оборони знищити 8 російських крилатих ракет.

Читайте також: На Черкащині придбали антидронові рушниці та засоби РЕБ для сил ППО

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що під час цієї атаки половина запущених аеробалістичних ракет «Кинджал» не досягла цілі. Ігнат уточнив, що загалом понад 20 повітряних цілей, окрім восьми збитих, не досягли своєї мети. Вони або впали у полі, або зазнали впливу українських засобів радіоелектронної боротьби, або підірвались у повітрі.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-