Українська авіація за добу завдала 22 удари по позиціях росіян

Українська авіація за добу завдала 22 удари по позиціях росіян

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація за добу завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу та техніки ворога, всього між Силами оборони України та російськими військами відбулося 86 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 15 січня, передає Укрінформ.

Українська авіація, за даними Генштабу, завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по зенітно-ракетному комплексу ворога. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, трьох артилерійських засобах та двох радіолокаційних станціях ворога.

Читайте також: На Кринки ворог потужно тисне вогнем, там немає жодної вцілілої будівлі - Гуменюк

Росіяни загалом завдали один ракетний та 31 авіаційний удар, здійснили 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Всього протягом доби відбулось 86 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону України.

Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Веселе Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Леонівка, Грем'яч Чернігівської області; Атинське, Басівка, Запсілля, Степок, Грабовське, Олександрівка Сумської області; Гур'їв Козачок, Козача Лопань, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки біля Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Читайте також: На півдні Сили оборони проводять невеликі контратаки і виснажують ворога - Сирський

На Лиманському напрямку відбито 12 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 18 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито шість атак в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Богданівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 16 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення. Крім того, завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Олександропіль, Новокалинове, Семенівка, Ласточкине, Карлівка, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку ворог, за підтримки авіації, 11 разів безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Гостре, Курахове, Георгіївка, Костянтинівка, Катеринівка, Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Водяне Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Золота Нива, Благодатне, Времівка, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку українськими захисниками відбито дві атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, де росіяни безуспішно намагались відновити втрачене положення. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед ни х Новодарівка, Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка Запорізької області.

Читайте також: Ворожий ракетоносій «Адмірал Макаров» чергує у Чорному морі попри шторм - Гуменюк

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса», на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнав обласний центр Херсонської області та райони населених пунктів Берислав, Томарине, Іванівка, Микільське, Станіслав Херсонської області та Дніпровське, Солончаки Миколаївської області.

«Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби ворог здійснив 1 безуспішний штурм позицій наших військ», - зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Росія сподівається повернути втрачені території на півдні Херсонської та Запорізької областей. Українська армія тримає там активну оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-