База іноземних компонентів зброї налічує вже понад 2000 деталей - Новіков

База іноземних компонентів зброї налічує вже понад 2000 деталей - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
Єдина база іноземних компонентів у зброї налічує понад 2000 компонентів, які використовуються Росією та Іраном у багатьох видах озброєння та військової техніки.

Про це повідомив голова Національного агенства з питань запобігання корупції Олександр Новіков у інтерв’ю Укрінформу.

«Це перша у світі відкрита база даних іноземних компонентів у зброї. Вона налічує понад 2000 компонентів, які використовуються Росією та Іраном у різного роду БпЛА, ракетах, системах радіоелектронної боротьби та багатьох інших видах озброєння та військової техніки», - зазначив він.

За словами Новікова, у базі є інформація про вид озброєння, про виробника, а також про технічні характеристики щодо кожного компонента, «тому кожен, від журналіста-розслідувача до іноземного посадовця, зможе зібрати достатню доказову базу та дослідити ланцюги постачання, притягнути співучасників цієї війни до відповідальності».

Читайте також: РФ за місяць виробляє близько 130 стратегічних і до 115 ракет іншого класу - розвідка

«Таким чином НАЗК ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в РФ, посилюючи воєнний потенціал держави-терориста. База постійно оновлюється», - підкреслив голова НАЗК.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агенства з питань запобігання корупції поповнило Єдину базу іноземних компонентів у зброї 42-ма новими деталями російських авіаційних ракет Х-59.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-