Найбільше ворожих атак за тиждень ЗСУ відбили на Авдіївському і Маріїнському напрямках

Найбільше ворожих атак за тиждень ЗСУ відбили на Авдіївському і Маріїнському напрямках

Укрінформ
Протягом минулого тижня на фронті відбулося понад 516 бойових зіткнень, найбільше ворожих атак ЗСУ відбили на Авдіївському і Маріїнському напрямках.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулого тижня відбулося понад 516 бойових зіткнень. Російські окупанти завдали 106 ракетних та 355 авіаційних ударів. Здійснили 307 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури", - сказав Ковальов.

Він зазначив, що на Куп’янському напрямку минулого тижня відбили 36 атак ворога. На Лиманському напрямку було відбито 43 атаки противника. На Бахмутському напрямку було відбито 19 атак.

На Авдіївському напрямку російські загарбники здійснили понад 152 атаки по позиціях українських військ.

На Маріїнському напрямку протягом тижня було відбито 112 атак противника. На Шахтарському напрямку відбито 9 атак ворога.

Читайте також: Для «м'ясних» штурмів військовим РФ систематично видають наркотики та психотропи

На Запорізькому напрямку російські загарбники здійснили 45 безуспішних штурмових дій.

За словами Ковальова, на Херсонському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення.

За минулий тиждень втрати ворога загалом становили: особового складу - 4830 російських окупантів, 44 танки, 108 ББМ, 81 артсистема, 4 РСЗВ, 10 засобів ППО, 39 БПЛА, 27 крилатих ракет, 125 автомобілів та 25 одиниць спецтехніки.

Ковальов також зазначив, що авіація Сил оборони України за тиждень завдала 57 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян та по двох зенітно-ракетних комплексах противника.

Читайте також: ISW: росіяни експериментують і намагаються «пробити» українські системи ППО

"Підрозділи ракетних військ протягом тижня завдали ураження по 32 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, по 6 пунктах управління росіян, 16 складах боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, 12 артзасобах на вогневих позиціях противника, по 8 засобах ППО", - додав він.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 15 січня 2024-го ліквідували близько 370 тисяч 980 російських загарбників, 980 з них – за останню добу.

Фото: Сили оборони півдня України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-