За минулу добу росіяни завдали 34 авіаудари по позиціях Сил оборони - речник

За минулу добу росіяни завдали 34 авіаудари по позиціях Сил оборони - речник

Укрінформ
За минулу добу ворог здійснив 34 авіаудари по позиціях Сил оборони.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів речник Сил оборони сектору «Таврія» Олександр Штупун.

«За вчора ворог завдав активно авіаударів, 34 авіаудари, скидає КАБи майже по всій лінії зіткнення, більшість - на Донеччині. Також зафіксовано декілька випадків задіяння для ударів гелікоптерів Ка 52 і штурмовиків Су 25», - сказав Штупун.

Він поінформував, що ворог провів 43 бойових зіткнення і 914 обстрілів. Наразі противник концентрує свої зусилля в районі Авдіївки, населених пунктів Первомайське та Невельське, а також на Марʼїнському напрямку в районі Новомихайлівки.

Читайте також: Ворог скинув авіабомби на Вовчанськ - пошкоджене підприємство

На Авдіївському напрямку минулої доби відбито 5 ворожих атак в районі Новобахмутовки, біля самої Авдіївки, і ще 15 атак - біля Сєверного, Невельського, Первомайського.

На Марʼїнському напрямку українські підрозділи відбили 17 ворожих атак в районі Красногорівки та Новомихайлівки. Чотири безуспішні спроби штурму ворог здійснив на південь від Пречистенки, західніше Старомайорського, і південніше Рівнопілля.

На Запорізькому напрямку, за словами Штупуна, невисока інтенсивність атак ворога. Так, минулої доби противник двічі атакував в районі Роботиного.

Читайте також: За добу на фронті - 49 зіткнень, найбільше атак Сили оборони відбили на Донеччині

Загалом, за його словами, ворог тримає в районі Авдіївки та сусідніх населених пунктів біля 40 тис. осіб особового складу. За минулу добу українські сили зменшили їх кількість на 437 осіб, також ворог втратив 60 одиниць військової техніки, зокрема 1 танк, 11 бронемашин, 10 артсистем, серед яких самохідні артустановки «Хоста» та «Піон». Уражено 27 БПЛА.

Як повідомлялося, російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на вісім областей України.

Фото ілюстративне: informnapalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-