Президент розповів про ефективність засобів ППО, наданих партнерами

Президент розповів про ефективність засобів ППО, наданих партнерами

Укрінформ
За допомогою зброї, наданої Україні партнерами, Сили оборони за добу знищили 26 ворожих гелікоптерів, а також 12 літаків.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, такі цифри Володимир Зеленський навів на зустрічі з представниками ЗМІ у Ризі.

"Ми знищили 26 гелікоптерів за добу, 12 літаків, які били ракетами, і проти яких ці системи працювали", - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив, що затримка з передачею допомоги веде до людських втрат. За словами Президента, якби Україна отримала ще сім систем ППО, українці в Херсоні, Одесі, Харкові не гинули б.

Читайте також: Допомога українській ППО: в рамках Ради Україна-НАТО створили робочу групу

"Далекобійна зброя, яка знищувала російські літаки, які підіймалися нас бомбити, це наш захист. Це не атака, це частина протиповітряної оборони України, бо ми знищували те, що атакувало нас. Тому це велика кількість загиблих людей - через цю затримку", - сказав Зеленський.

Він додав, що затримка з допомогою вплине і на контракти, за якими Україна закуповує необхідну зброю, обладнання, і на соціальні виплати, зокрема пенсії, на надання медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 10 -11 січня Президент України Володимир Зеленський здійснив візити до Литви, Естонії та Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-