Україна та партнери докладуть максимум зусиль, щоб створити новий арсенал Європи - Зеленський

Україна та партнери докладуть максимум зусиль, щоб створити новий арсенал Європи - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що цього року Україна докладе максимум зусиль з усіма партнерами для створення нового арсеналу Європи.

Про це він сказав у заяві для ЗМІ за підсумками переговорів із Президентом Латвії Едгаром Рінкевичсом, повідомляє Укрінформ.

«Україна цього року докладе максимум зусиль з усіма партнерами, щоб створити новий арсенал Європи - виробничу співпрацю такого рівня, який з часом забезпечить вже самим фактом свого існування, своєї роботи, своїх результатів недопущення російської агресії проти Європи. Росія зважає лише на силу, і нам усім, усім у Європі потрібна саме така сила», - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що на зустрічі з Президентом Латвії «обговорили те головне, що маємо зробити цього року».

«Я поінформував щодо ситуації на полі бою, щодо наших основних оборонних потреб, наших планів. І також деталі, які ми бачимо щодо планів російських окупантів. Представники оборонних секторів наших держав укладають нові домовленості щодо нашої більшої міцності. Ми в Європі, всі в Європі - від Заходу до Сходу, від Півночі й до Півдня - потребуємо значно продуктивнішої роботи оборонних секторів наших держав. Європа має навчитися бути самодостатньою у своєму захисті. І чим би не загрожувала Росія, який би аспект нашого життя Росія не зробила своєю мішенню, Європа повинна вміти відповісти. Вона має право захищатися», - підкреслив Президент України.

Глава держави подякував Латвії за підтримку, зауваживши, що «Латвія саме серед тих держав, хто підтримує Україну від перших днів повномасштабної війни».

«Пане президенте, я вдячний за ваші особисті зусилля в цей час. Вдячний вашій команді, усьому політичному класу, всьому суспільству Латвії. Ми цінуємо те, що ваша принципова позиція завжди з Україною: і в інституціях Євросоюзу, і в НАТО, і в міжнародних організаціях - всюди», - сказав Зеленський.

Він також висловив вдячність за новий оборонний пакет , про який, за словами Президента України, «детально поговорили на нашій зустрічі», і який «дуже допоможе Україні»; за «чітке розуміння того, що сила наших українських воїнів, сила наших позицій, нашого українського майбутнього - це сила, яка гарантує незалежність не тільки Україні, незалежність багатьом у Європі, незалежність і вашій державі (Латвії - ред.)».

«І саме тому так важливо і для нас, і для Латвії, і для всіх наших партнерів, щоб ми і надалі працювали максимально узгоджено, максимально працювали дієво, максимально заради перемоги над Росією», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Щоб Україна витримала цей рік, не можна дозволити Росії заморозити війну

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня Володимир Зеленський здійснив візит до Литви, а сьогодні у першій половині дня він був в Естонії.

Увечері 11 січня Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Ризі з Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-