Від початку війни в Україні загинули понад 10,2 тисячі цивільних - ООН

Від початку війни в Україні загинули понад 10,2 тисячі цивільних - ООН

Звіт
Укрінформ
Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні загинуло понад 10 200 мирних жителів, ще більш ніж 19 300 зазнали поранень.

Про це йдеться у звіті директора Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) Едем Восорну, передає Укрінформ.

Підкреслюється, що лише з кінця грудня 2023 року від ударів Росії загинули 125 людей та ще понад 550 зазнали поранень.

Також вказується, що серед загиблих за майже два роки війни - 575 дітей.

Представниця ООН зазначила, що остання хвиля російських атак ще більше ускладнила операції з надання допомоги і зашкодила гуманітарним працівникам.

«Міжнародне гуманітарне право має суворо дотримуватися в будь-який час. Міжнародне гуманітарне право прямо забороняє здійснювати напади на цивільних осіб і цивільні об'єкти, а також невибіркові напади. Крім того, під час військових операцій необхідно постійно дбати про захист цивільного населення і цивільних об'єктів», - йдеться у заяві.

Читайте також: За час повномасштабної війни через підриви на мінах загинули 277 громадян, зокрема 14 дітей

Як повідомляв Укрінформ, за даними Організації Об’єднаних Націй, цього року гуманітарної допомоги потребуватимуть понад 14,6 млн людей в Україні, що становить 40% населення.

Місія ООН отримала 3 млрд доларів для гуманітарного реагування в Україні в 2023 році та звернеться по такий самий рівень фінансування в 2024-му.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-